Minimalisme i tømmerhus

Huset ser ut som et helt vanlig hus, bare med forskjellen at veggen mot hagen/utsikten er lagd av glass. Du står utenfor i kulden og ser inn på de blafrende flammene i peisen og ser det ryker av kaffekoppen på kjøkkenet. Det synes som om du hører lyden fra peisen og kjenner den deilige lukten av ved som brenner og kaffe. Det er akkurat det arkitekten hadde i tankene da han tegnet.

SALON: Hvordan fikk du ideen til å bygge nettopp dette huset?
Dette er huset for avslappning- det ultimate weekend hus. Det er hyggelig å komme hit etter at en hard arbeidsuke er over eller å ha selskap med venner. Du kan ha en ypperlig ferie her. For kvalitets fritid i naturen er naturen nødvendig og dette huset er fullt av natur. Ja, du misforsto ikke- DETTE HUSET er fullt av det. Husets interiør og hagen rundt er en enhet. For å lage denne forbindelsen har jeg brukt glassveggen og den inneholder det meste av de arkitektoniske design ideene for dette huset. Konstruksjonen tillater den omsluttende naturen å komme inn i interiøret. Det er ikke ubevisst at det i reklame brukes å sette interiørdetaljer ut i skogen, fjellet eller hagen. En umiddelbar effect. Min ide er den samme. Selvfølgelig var det en arkitektonisk utfordring å vise et moderne uttrykk som kan blomstre I et tradisjonelt norsk tømmerhus. Et tømmerhus trenger nødvendigvis ikke å minne deg på et historisk sted eller et eventyrhus. Det kan bli en moderne hytte. På grunn av den begrensede lengden på tømmeret er det ikke mulig å skape store rom, men rommene blir store nok allikevel. Selvfølgelig er det noe triks du kan bruke slik som å forlenge tømmeret, men du kan ikke bruke mye av dette fordi de ikke har gode nok konstruksjonsegenskaper. Den grunnen til å bygge huset nøyaktig slik var å vise mennesker at et tømmerhus kan være så fasjonabelt og moderne.

S: Michael, beskriv huset for oss.
Prinsipielt kan huset deles i : oppholdsrom, det store rommet som inneholder kjøkken, spisestue og stue; et tyrkisk inspirert te og underholdningsrom med et tilstøtende badehus og soverom i 2. etasje. Huset har også en garasje med vaktrom på toppen. På grunn av den store plassen i hoveddelen, måtte jeg lage trappen til soverommene ”usynlig” slik at de ikke tok mye plass og oppmerksomhet – og glemme den tradisjonelle stilen med massivt tretrapp og erstatte den med en ”vektløs” en. Om du ser på disse trapene fra siden ser du bare omrisset – det ser ut som de flyter på luften. Jeg liker uavhengig av dette å snakke om det tradisjonelle tyrkiske underholdningsrommet: konseptet kom fra et tyrkisk hus –lave sofaer med puter og en podium midt i rommet hvor vannpiper, fat med te og frukt er plassert. Det tyrkiske rommet er spesielt i dette huset: når du heiser opp gulvet blir det et SPA med vannmassage Jacuzzi. Gulvet i rommet er laget i to deler – et varmeplate med et spesielt ventilasjonssystem under og eikeplank på toppen. Men denne typen eik kan bare delvis kalles tre. Den er behandlet med et spesielt middel og varmet i en ovn med veldig høy temperatur slik at molekylene strukturen i treet endres. Denne behandlingen forhindrer at eik råtner noe som er spesielt viktig i et rom hvor det er et basseng. Her har vi også en peis med en kullbrenner. Den er bygget av blokker, belagt med svak farge som skal minne om et eventyrovn. Et antikt skap står i rommet.

Forfatteren av prosjektet Michael Dautov;
Tømmerhus ble brukt tidligere fordi den holdt varmen godt, og transporter fukt ut og er naturlig vakkert.Når jeg lagde dette huset ville jeg vise at tømmer er et moderne materiale som tillater å bygge moderne konstruksjoner. Tidliger ble ytterligere trepaneler som så ut som persienner brukt utvendig for å beskytte huset. Vi brukte denne typen beskyttelse når vi lagde interiør og byggde lettveggene.

Source: www.salon.ru